Το τριήμερο 5, 6 και 7 Μαΐου, διοργανώθηκε από το Αθηνόραμα, για 9η συνεχόμενη χρονιά, η μεγαλύτερη Γιορτή Γεύσεων στην Ελλάδα.

athinorama-davoline-1

Δεκάδες Έλληνες παραγωγοί εκλεκτών προϊόντων συγκεντρώθηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και δημιούργησαν μια εξαιρετικά νόστιμη και μεθυστική ατμόσφαιρα.

athinorama-davoline-2

Οι επισκέπτες που φέτος έφτασαν τις 15.000, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία πολυεπίπεδη διοργάνωση, η οποία περιλάμβανε υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα και πλήθος εκδηλώσεων με μαθήματα μαγειρικής από γνωστούς Έλληνες σεφ, stand up κωμικούς και συναυλίες.

Από τα σημαντικότερα στοιχεία του Φεστιβάλ υπήρξε το πρόγραμμα γευστικών εκδηλώσεων, οι οποίες ανέδειξαν τα ποιοτικά προϊόντα, τον πλούτο των γεύσεων, τις ιδιαιτερότητες, την ιστορία και τη ξεχωριστή ταυτότητά τους.

Και φέτος οι γευστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης, όπου στήθηκαν δύο ανοιχτές κουζίνες, με τις εστίες GOG και τους εντοιχιζόμενους φούρνους OBL 8000 της Davoline.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Μαΐου, ο Γιάννης Λουκάκος άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ και μας υποδέχτηκε με συνταγές δικής του έμπνευσης, τις οποίες ετοίμασε με τη χρήση των εστιών και του φούρνου Davoline.

loukakos-davoline

Σκυτάλη πήρε ο ειδικός του κρέατος, Γιώργος Τσιλιγκίρης, από τα “Τηλέμαχος” και “Τηλέμαχος Athens”, που μας δίδαξε τα πάντα για το κρέας και τα μυστικά, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου ο Jean Louis Capsala άφησε για λίγο την brigada του “Δειπνοσοφιστηρίου”, ώστε να μας εκπλήξει για μια ακόμα χρονιά με απλά υλικά σε… gourmet γεύσεις.

tsoulis-davoline

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας ετοίμασε συνταγές με θαλασσινά και ούζο, ο Τάσος Αντωνίου από το mamapeinao.gr που μας παρουσίασε συνταγές εύκολες, γρήγορες και νόστιμες, ο Γιώργος Τσούλης με brunch αλά ελληνικά και ο Νίκος Μαρίνος με την ελληνική εκδοχή του comfort food.

ekmetsioglou-davoline

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ έκλεισε με μουσική. Οι Παυλίνα Βουλγαράκη, Κατερίνα Ζάγκλα και 123 SWING βρέθηκαν ζωντανά στην πλατεία της Τεχνόπολης και μας παρέσυραν σε ξέφρενους ρυθμούς με τις μουσικές τους.

voulgaraki-athinorama